Eğitim Birimlerimizde 15 Temmuz Etkinlikleri Düzenlendi

Koordinatörlüğümüz Koordinasyon Kurulu Üyeleri tarafından Üniversitemizin eğitim birimlerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli anma faaliyetleri gerçekleştirildi. Bu faaliyetler ile 15 Temmuz hain darbe girişimi ve bu girişime karşı devletimizin ve milletimizin gösterdiği kahramanca direniş hatırlandı, şehitlerimiz ve gazilerimiz yâd edildi. Bütün eğitim birimlerimizden akademik ve idari personel, Koordinatörlüğümüzce gerçekleştirilen “Türkiye Yüzyılının Kahramanları ”Resim Sergisine, “Demokrasiye Sahip Çıkan Kahramanlar” Paneline ve Eğitim Birimleri Senato Üyeleri 15 Temmuz Şehitleri Müzesi ve Çorum Şehitliği ziyaretine katılım sağladı. Bu etkinliklere katılım yanında bazı eğitim birimlerimizce ayrıca 15 Temmuz anma etkinlikleri yapıldı.

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Koordinatörlüğümüz işbirliğinde "Türkiye Yüzyılının Kahramanları" konulu resim sergisi açıldı. Fakülte öğrencileri tarafından yapılan, tuval üzerine akrilik ve yağlı boya çalışmalardan oluşan resimler, 15Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadeleyi ve 15 Temmuz kahramanlarını anlatmaktadır. Resim Sergisi Kuzey Kampüsteki Üniversitemiz Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezinde 10-14 Temmuz tarihlerinde açık kaldı.

Tıp Fakültesi personeli tarafından anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitleri Müzesi ve Çorum Şehitliği ziyaret edildi.

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulunda akademik-idari personel ve Alaca YURTKUR personelinin katılımı ile anma etkinliği yapıldı. Etkinlikte “15 Temmuz Belgeseli” izlenerek 15 Temmuz hain darbe girişimi ve buna karşı milletimizce yapılan kahramanca mücadele hatırlandı.

Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Nurullah ALKAN tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapıldı, sonrasında akademik ve idari personel, “Geceden Şafağa 15 Temmuz” belgeselini izledi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda akademik ve idari personelin katılımı ile yapılan etkinlikte Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İhsan ÇETİN tarafından 15 Temmuzun anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapıldı. Konuşma sonrasında 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgi kısa bir belgesel ve “15 Temmuz'da En Uzun ve Karanlık Gecede Neler Yaşandı?” belgeseli izlendi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen anma etkinliklerinde de akademik ve idari personel “Geceden Şafağa 15 Temmuz” belgeselini izleyerek 15 Temmuz hain darbe girişimini ve bu girişimime karşı yapılan direnişi hatırladı. Ayrıca Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren Medya ve İletişim Programı Uygulama Radyosu olan Hitit FM Radyosunda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü müzikleri özel yayını yapıldı.

Sungurlu Meslek Yüksekokulunda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliği düzenlendi. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Buğra Bağcı’nın günün anlam ve önemini ve 15 Temmuzu anlatan açılış konuşması sonrasında 15 Temmuz belgeseli izlendi.



HIZLI ERİŞİM