Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencilerimizden 15 Temmuz Şehitleri Müzesi ve Çorum Şehitliğine Ziyaret

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Birinci Sınıf öğrencileri; Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsa SARI, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özer ŞENÖDEYİCİ, Öğr. Gör. Arif KUMAŞ ve Arş. Gör. Dr. Hasan İlkay AL eşliğinde, Türkiye'nin tarihinde daha önce hiç yaşamadığı, demokrasimize ve millî irademize kasteden 15 Temmuz hain darbe girişiminin anılarıyla donatılmış Çorum 15 Temmuz Şehitleri Müzesi ile Çorum Şehitliğini ziyaret etti. 15 Temmuz Şehitleri Müzesi ile başlayan ziyarette, 15 Temmuz gecesine ait çarpıcı detayların ve akıllara kazınan görüntülerin yer aldığı video gösterimi yapıldı ve Çorum'lu şehitlerle ilgili detaylar aktarıldı. Videonun ardından Müze Yöneticisi Bilgehan GENİŞ, darbe girişimiyle ilgili çok bilinmeyenleri öğrencilerle paylaştı. Geniş, darbenin aslında ülkemizin gençlerine ve dolayısıyla geleceğine yapılmak istendiğini vurgulayarak, İkinci Dünya Savaşı esnasında Japonya'ya atılan atom bombaları örneğinden hareketle, tarihin böylesine dönüm noktalarının gençler tarafından ibret alınması ve öğrenilmesi gerektiğinin altını çizdi.


Geniş, darbe girişimiyle ilgili olarak kimin ne dediğinin bir öneminin olmadığını, önemli olan 251 yurttaşımızın hayatını kaybederek şehit ve pek çoğunun da gazi olduğunu; abilerimizin, dedelerimizin, ablalarımızın, kardeşlerimizin ölmüş olduğunu vurguladı. Millî birlik ve beraberliğimize, milletimizin iradesine kasteden hain darbe girişimiyle ilgili çarpıcı noktaları da dile getiren Geniş'in konuşmasının ardından, Müzenin üst katında yer alan 15 Temmuz Şehitlerinin heykelleri gezildi. Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok başta olmak üzere hain girişimde şehit düşen Çorumlu şehitler ile kahramanlık destanı yazan Ömer Halisdemir'in ve diğer şehitlerimizin hayat hikâyeleri, Geniş'in sunumuyla öğrencilere aktarıldı. 15 Temmuz Şehitleri Müzesinin ardından Çorum Şehitliği'ni ziyaret eden öğrencilerimiz burada şehitlerimizin ruhuna Fatihalar okudular.

Bu vesileyle, 15 Temmuz gecesinde şehit olan hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğilir, büyük bir kahramanlık örneği göstererek canları pahasına hain darbe girişimine karşı durup güzide vatanımızı koruyan gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız.





HIZLI ERİŞİM