Spor Bilimleri Fakultesi Öğrencileri 15 Temmuz Şehitler Müzesini Ziyaret Etti

15 Temmuz Hain darbe girişimi Türkiye'nin demokratik hayatına, birlik ve beraberliğine kastedilmiş insanlık dışı bir kalkışmadır. Milleti yok etmeye niyetli, bu vatanın ekmeğini yemiş hainlerin terörüyle karşı karşıya kalınmıştır. Ancak bu hainlerin unuttukları bir şey vardır. Milli Birlik ve Milli Ruh. O gece meydanlara çıkanlar bu yolun şahadete çıkacağını biliyordu. Kimi evinden, kimi bulunduğu yerden hain darbe girişimini bastırmaya giderken aileleriyle helalleşerek çıktılar bu yola. Hiç kimsede en küçük bir korku yada pişmanlık yoktu. 15 Temmuz 2016, Türk milletinin tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıktığını ve çıkacağını gösterdiği, milli birlik ve beraberlik adına destan yazılan unutulmaz bir hikayesinin başlangıcının ilk adımlarının atıldığı tarih olarak hafızalara kazınmıştır. 15 Temmuz Milli iradenin tüm süreçlere hakim olduğu, bugün ve gelecekte içeriden ve dışarıdan hiçbir kuvvetin artık Türkiye'nin geleceğine, kaderine müdahale etmeye cesaret edemeyeceği bir döneme uyandığının göstergesidir.

Milli birlik ve dayanışmadan hareketle Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında 15 Ekim tarihinde saat: 14.00 da Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah CERİT tarafından Fakülte 1. Sınıf öğrencilerinin gönüllü olarak katıldığı 15 Temmuz Şehitler Müzesine ziyaret düzenlenmiştir. Ziyarette 15 Temmuz Darbe girişimine ait akıllarda yer eden video gösterimi yapılmıştır. Gösterimden sonra Müze yöneticisi Bilgehan Geniş, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında öğrencilerimizin merakla dinlediği bilinmeyenleri anlatmış ve darbe girişiminin geleceğimize yönelik olarak yapılan bir eylem olduğunu dile getirmiştir. Geniş’ in konuşmasının ardından müzenin giriş katında yer alan 15 Temmuz günü yaşanan olayların ele alındığı resim sergisi gezilmiştir. Bilgehan Geniş burada da öğrencilerimize resimlerdeki milli birlik ruhunun nasıl yaşandığı ile ilgili kısa kısa bilgiler verdi. Resim sergisinden sonra müzenin üst katına çıkılarak buradaki balmumundan yapılan 15 Temmuz Şehitlerinin heykelleri ziyaret edilmiştir. Ziyaret sonunda öğrencilerimiz 15 Temmuz Şehitler Müzesinde yer alan anı defterine milli birlik ve dayanışma ile ilgili görüşlerini yazdıktan sonra müze önünde hatıra fotoğrafı çekilerek ziyaretimiz tamamlanmıştır.