Fen Edebiyat Fakultesi'nde 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Anısına: Vatan Sevgisi ve Tarih Şuuru Konferansı Düzenlendi

Milli birliğimize, demokrasimize ve bağımsızlığımıza kasteden, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminde yaşananlardan kesitler sunmak, o gece yaşananların önemine dikkat çekmek ve vatan sevgisi ile tarih bilincinin önemini tekrar hatırlatmak üzere, Fakültemiz Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa BAKAN'ın konuşmacı olarak yer aldığı "15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Anısına: Vatan Sevgisi ve Tarih Şuuru" başlıklı konferans, Fakültemiz Abdulkadir Ozulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansa Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Emre GÜLER, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Emre AVCI ve Dr. Öğr. Üyesi İsa SARI, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet DEMİRYÜREK, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı. Yoğun bir katılımın gözlemlendiği konferans İstiklal Marşımızın okunması ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşuyla başladı.

Konferansın başlamasından önce, Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden İpek Sıla ARAS, Orhan Şaik Gökyay'ın "Bu Vatan Kimin?" adlı şirini okudu. Şiirin ardından konuşmasına başlayan Dr. Öğr. Üyesi Mustafa BAKAN, "15 Temmuz gecesi millet olarak ihaneti gördük, en büyük ihaneti." diyerek o gece yaşanan çarpıcı olaylardan kesitler sundu. Sözlerine "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanında sağlam duracağız." şeklinde devam eden BAKAN, 15 Temmuz gecesi neler yaşandığını örnekleriyle dinleyicilere aktardı. Ömer Halisdemir'in 15 Temmuz'la ilgili sembol bir isim olduğunu vurgulayıp onun önemini bilmemiz gerektiğinin altını çizdikten sonra Gölbaşı Özel Harekat Dairesinin bombalanması sırasında şehit düşenlerin özel yetiştirilmiş vatan evlatları olduğunu belirtti. Oradaki kahraman evlatlarımızın o gece ne olduğunu bile anlamadan şehit düştüğünü, kendilerine bomba atanların dahi kim olduğunu bilemeden şehit olduklarını söyledi.


15 Temmuz gecesi Gazi Meclis'te yaşananların İngilizlerin vakt-i zamanında Meclis-i Mebusan'ı basmasıyla da benzer olduğunu ifade eden BAKAN, aradan geçen yaklaşık 100 yıl sonra yine meclisin basıldığını, yine ihaneti gördüğümüzü vurguladı. Vatan sevgisinin amasız, fakatsız olduğunu belirterek sözlerine devam eden BAKAN, konferansın adının neden "vatan sevgisi ve tarih şuuru" olduğunu anlatarak 15 Temmuz'u bizlere yaşatanlarda vatan sevgisi olsaydı bunların yaşanmayacağını belirtti ve "Vatan çok kutsal, çok yüce bir değer bizim için." diyerek sözlerini sürdürdü. Gençlerimizin pek çoğunun sanal dünyada dolaştığını, onların toprağa basmaları gerektiğini, vatan nedir bayrak nedir bilmeleri gerektiğini ve belli tarihi duyguları yaşamalarının elzem olduğunu aktardı. BAKAN, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" ve "Ağıt" şiirlerini okuyarak sözlerini sonlandırdı.

Konferansın ardından Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi İsa SARI, konferansı veren Dr. Öğr. Üyesi Mustafa BAKAN'a teşekkür belgesini takdim etti. Etkinlik, fotoğraf çekimiyle sona erdi.




HIZLI ERİŞİM