Resim ve Müzik Bölümü öğrencileri 15 Temmuz Şehitleri Müzesini Ziyaret Etti

Fakültemiz Resim ve Müzik Bölümü öğrencileri Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Can SATIR, Dr. Öğr. Üyesi Muteber BURUNSUZ, Dr. Öğr. Üyesi Ercan BAŞ, Dr. Öğr. Üyesi Özlem KAYA ve Arş. Gör. Rıza Ozan EROĞLU eşliğinde, Türkiye'nin tarihinde daha önce hiç yaşamadığı, demokrasimize ve millî irademize kasteden 15 Temmuz hain darbe girişiminin anılarıyla donatılmış Çorum 15 Temmuz Şehitleri Müzesini ziyaret etti. İlk olarak 15 Temmuz gecesine ait çarpıcı detayların ve akıllara kazınan görüntülerin yer aldığı video gösterimiyle başlayan ziyaret, Müze Yöneticisi Bilgehan GENİŞ’in sunumuyla devam etti. Geniş, darbenin aslında ülkemizin gençlerine ve dolayısıyla geleceğine yapılmak istendiğini vurgulayarak, İkinci Dünya Savaşı esnasında Japonya'ya atılan atom bombaları örneğinden hareketle, tarihin böylesine dönüm noktalarının gençler tarafından ibret alınması ve öğrenilmesi gerektiğinin altını çizdi. Millî birlik ve beraberliğimize, milletimizin iradesine kasteden hain darbe girişimiyle ilgili çarpıcı noktaları da dile getiren Geniş'in konuşmasının ardından başta 15 Temmuz gecesinde yaşananları resmeden fotoğraf sergisi olmak üzere müzenin giriş üst katında yer alan 15 Temmuz Şehitlerinin heykelleri öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlendi.

Bu vesileyle, 15 Temmuz gecesinde şehit olan hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğilir, büyük bir kahramanlık örneği göstererek canları pahasına hain darbe girişimine karşı durup güzide vatanımızı koruyan gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız.